Når du skal lave lækker babygrød til din baby

Når du skal lave lækker babygrød til din baby eller til dine børn så er der mange forskellige muligheder at vælge imellem. Du kan enten lave noget selv, hvor du selv handler ind til det og handler forskellige grynsorter, frugt og grøntsager ind og selv skræller, blender og koger det. Eller du kan købe noget lækker babygrød i dit lokale supermarked, hvor du også der kan få forskellige smagsvarianter og forskellige ingredienser, der smager både godt og er nærende samtidigt. Der er mange forskellige ting man kan købe, der er lækkert til sin baby og du har god mulighed for at vælge forskellige smagsvarianter. 

Lav grød der er sundt

De fleste forældre vil gerne give deres børn noget der sundt og noget som smager godt. Vi vil gerne forkæle vores børn med noget som de nyder at spise og som gør dem glade. Alle måltider med dine skal være hyggelige, det skal være en speciel stund, hvor I hygger jer sammen, taler sammen, kigger på hinanden og hvor der er nærhed og fuld kontakt. Det gør også at dit barn bedre kan fordøje maden bedre, når det er glad og tilfreds og kan mærke på mor eller far, at alt er godt.

Grød der er glutenfrit

Det er godt at spise glutenfrit. Man ved i dag ved man at gluten ikke er godt for tarmene, også selvom man ikke har glutenallergi. Du kan derfor med god samvittighed lave forskellige grødsorter, hvor der ikke er gluten i grøden. Du kan enten købe glutenfri havregryn, mennagryn, boghvedegryn og en masse andre gryn, som ikke indeholder gluten. Hvis du googler glutenfri gryn kommer der et hav af forskellige ideer frem til dig og ideer til hvordan du bedst kan tilberede det. Du kan også tilberede det uden komælk.

 
Lav mælkefri grød

Det er også godt at holde sig fra mælkeprodukter. Igen – i dag er det så nemt at lave mad til din baby, hvor du ikke bruger komælk, og du kan bruge så mange andre varianter, som er meget sundere for din baby. For eksemepel kan du bruge havremælk, soyamælk, mandelmælk, rismælk og sikkert også en masse andre. Mandelmælk, rismælk og havremælk smager i sig selv lidt sødt, hvilket giver maden lidt ekstra smag og gør det dejligt for baby at spise. En glutenfri og mælkefri kost vil give dine børn de bedste forudsætninger for et godt, sundt og allergifrit liv. Jo bedre du passer på babys sundhed, jo bedre vil baby have det mens han eller hun vokser op.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *