Hvordan vælger jeg det rigtige hundemad til min hund?

Hunden er menneskets bedste ven og derfor fortjener vores pelsede ven selvfølgelig noget ordentligt mad. Det kan være rigtigt svært at navigere i det store udvalg af hundemad der findes på markedet. Der findes utallige mærker – Royal Canin, Hill’s, Eukanuba og Sams Field – og der findes mange mange flere endnu. Herunder finder du nogle gode råd til, hvilken hundemad du skal vælge til din hund og for mere information læs eventuelt følgende artikel Se hvad hunde ikke må spise

Hvordan vælger jeg den rigtige hundemad til min hund? 

Pris er for mange en afgørende faktor og studier viser, at billig hundemad i de fleste tilfælde faktisk er ligeså godt som den dyr hundemad. Prisen bør derfor ikke være så afgørende for, hvilken type du i sidste ende vælger at købe. 

Test af hundemad tager som regel afsæt i hundes basale ernæringsbehov og om disse bliver opfyldt. Det er nemlig et lovkrav, at udbydere af hundemad iagttager hundenes grundlæggende ernæringsbehov, hvorfor dette vil være opfyldt i billigt såvel som dyrt hundefoder. Forskellen herimellem vil i stedet bero på kvaliteten af de råvarer, der er anvendt i hundemaden, hvilket i langt de fleste tilfælde har betydning for den måde, som hunden optager foderet på. Der vil ligeledes være forskel alt efter, om der skal købes foder til en hvalp eller fuldvoksen hund og hvilken pelstype din hund har. Vær derfor opmærksom herpå og konsulter eventuelt med din dyrlæge eller opdrætter eller læs yderligere her: Se hvad hunde ikke må spise

Andre anbefaler 

Mærket Orijen udemærker sig i mange tests af hundemad og er et prisvindende fodermærke fra Canada. Denne type hundemad har et højt indhold af korn, frisk kød og en generel høj råvarekvalitet. Samtidig indeholder denne type hundemad ingen tilsætningsstoffer. 

Acana er et mærke, der ligeledes produceres i Canada. Denne type hundemad indeholder det samme som ovenstående, men den findes i modsætning i mange forskellige varianter. Du kan med denne type hundemad derfor tilpasse den variant, der passer bedst til netop din hund. 

Essential Foods er et dansk mærke, der producere hundemad af høj kvalitet. Denne type hundemad indeholder ingen korn, men indeholder til gengæld massere af kød af rigtig god kvalitet. Essential Foods fås ligeledes i en masse forskellige pillevarianter og indeholder et lavt indhold af kødmel, som mange hunde ikke kan tåle.

Til økologi elskere findes der ligeledes mærket ProNature Holistic, der er et økologisk mærke produceret i Canada. Denne type hundemad er hvede og glutenfrit og er bæredygtigt produceret. Dette mærke er derfor godt til hunde med pels- og hudproblemer. 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *