Dårligt selvværd? Sådan får du bugt med det

De fleste mennesker ville blive ret overrasket hvis de vidste hvor mange af os danskere der går og døjer lidt med selvværdet. Det kan være alt fra Jeg føler mig godt nok ikke specielt sexy i den her krop til Hvis nu ikke jeg var blevet råbt så meget af som barn, så kunne det være at mit selvværd var bedre dagen i dag. 

Mange af os går med underliggende problematikker på rygraden der har været med til at forme hvem vi gerne vil være og selvfølgelig hvem vi er. 

Det duer bare ikke at bruge hele sit liv på ikke selv at mene at man er god nok, for så bliver man til det som de i de finere psykologiske grupper kalder for en selvopfyldende profeti – altså hvis du bruger hele livet på at tro at du er skidt, så bliver du det også. 

Denne artikel griber fat i nogle gode måder- og metoder til at komme det dårlige selvværd til livs en gang for alle. 

Det hele starter indefra og bevæger sig ud

Du kan ikke ændre din holding til dit liv hvis ikke du starter med at ændre din holdning til dig selv. Det er en af de mest paradoxale ting i hele verdenen At ændre sig selv, for er man ikke sig selv? Og har man virkelig selv indflydelse på det menneske man bliver? I allerhøjeste grad. 

Reaktive og Proaktive mennesker

Er nøglen til et bedre mentalt velvære. Først skal du identificere om du er reaktiv (ingenting er min skyld, alle er onde) og leder efter andre at give skylden, eller om du er proaktiv (Det er min skyld, den tager jeg lige på mig!) og aktivt søger efter ny viden og løsninger på dine problemer. 

Proaktive mennesker har en tendens til at have et meget bedre mentalt velvære en reaktive mennesker – nok fordi de tager ansvaret for dem selv og deres handlinger.

Hurtige metoder til godt selvværd

Selvom der findes et hav af forskellige metoder til at få et godt selvværd på længere sigt, og det selvfølgelig er dem man bør gå med, så er der også nogle hurtigere løsninger til mere akutte tilfælde. 

Det kunne være ting som den famøse juicekur, restylane og eksempelvis steroider eller en eller anden form for superkur der skulle gøre dig så stor at du kan kalde Arnold S. for din mindste lillebror. Disse ting er altid kun midlertidige, men virker dog stadig.

Kommentarer

 1. Renovering2010.dk – Fedt,
  Det var tiden værd at læse – tak! 🙂
  Venligste hilsner fra, Alba

 2. Hawdy Fin læsning
  Villum

 3. Renovering2010.dk – Konge artikel,
  Sku velskrevet!
  De bedste hilsner. Loui N.

 4. Renovering2010.dk – Fedt,
  Fedt coverbillede! Pft.. Mynte

 5. Renovering2010.dk Heey,
  God læsning, godt skrevet, gode pointer. Fortsat god dag, Mathias

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *